Meer dan 850 voertuigen geflitst in Brussel bij politieactie zaterdag





 

De federale en de Brusselse politie hebben zaterdag bij snelheidscontroles in totaal 8.960 voertuigen gecontroleerd. 864 bestuurders waren in overtreding.

Bij de zogenaamde Full Integrated Police Action (FIPA) werkten een vijftigtal politieagenten van de federale en de lokale politie samen van 08.00 uur ’s morgens tot 18.00 uur ’s avonds.

Naast de vaste flitspalen, die maximaal waren ingezet, stonden de politiediensten op ongeveer 25 plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest opgesteld met mobiele flitsploegen en interceptie-eenheden, die controles uitvoerden op de boorddocumenten en alcoholintoxicatie.

Met de mobiele flitspalen zijn 864 overtredingen vastgesteld. De resultaten van de vaste flitspalen en de alcoholcontroles worden maandag bekendgemaakt.

‘Eén van de bestuurders is zaterdagmorgen ter hoogte van de Brand Whitlocklaan tegengehouden bij een snelheid boven de 100 kilometer per uur. Bij controle bleek dat zijn rijbewijs was ingetrokken en dat hij meer dan 0,8 promille alcohol in het bloed had. Bovendien was hij die ochtend ook al op een andere locatie geflitst. Zijn voertuig werd in beslag genomen en de man is ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter’, kon woordvoerder Patrick Feys al meegeven.

‘Voor de rest is de actie eerder rustig verlopen. Zaterdag is een goede dag voor controles omdat er dan relatief weinig verkeer is in Brussel’, aldus Feys, die er nog aan herinnerde dat de maximumsnelheid in de Leopold II-tunnel onlangs werd verlaagd van zeventig naar vijftig kilometer per uur.

 
 
Bron: Nieuwsblad.be
 
  11-4-2015