92 procent van gecontroleerde bestuurders op E34 rijdt te snel





 
Bij een controle van de wegpolitie aan de werken op de E34 tussen Lille en Zoersel zijn vorige week 908 bestuurders geflitst. 'Ik vraag met aandrang bestuurders om hun rijstijl aan te passen', zegt commissaris Reiner Smets.

De wegpolitie merkte eerder ook al dat bestuurders het vaak niet al te nauw nemen met de maximale snelheid aan wegenwerken. Maar de resultaten van een flitscontrole op de E34, aan de werken tussen Lille en Zoersel, zijn onthutsend. 908 van de 985 gecontroleerde bestuurders, goed voor maar liefst 92 procent, bleek te snel te rijden.

'We hebben gecontroleerd in de richting van Antwerpen, net voor de plaats waar men door de middenberm naar de versmalde rijstroken moet', zegt Reiner Smets, commissaris van de wegpolitie. De opvallende cijfers hebben betrekking op slechts één dag, maar ook op andere dagen werd er geflitst.

Het aantal bestuurders dat er te snel reed – en de bon op is gevlogen – ligt dus nog veel hoger. 'En we zullen ook in de toekomst blijven controleren', zegt Smets.

Aan de werken op de E34 gebeurden de afgelopen dagen al verscheidene ongevallen. 'Ik vraag met aandrang bestuurders om hun rijstijl aan te passen', aldus Smets. 'Alleen zo vermijden we ongevallen en dus ook nog langere files dan er nu al zijn.'

 
 
Bron: Nieuwsblad.be
 
  15-4-2015