Eén op de vijf te snel bij flitsactie





 

Bij de flitsmarathon heeft de politie donderdag heel wat bestuurders op de bon geslingerd. In Antwerpen reed 5 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel en in Gent liep maar liefst 20 procent van de chauffeurs tegen de lamp.

De afgelopen 24 uur werd door acht ploegen flitscontroles uitgevoerd op 28 locaties verspreid over het ganse grondgebied van Antwerpen. In totaal werden 11.242 wagens gecontroleerd. 544 bestuurders reden te snel en zij mogen de komende dagen een proces-verbaal in de brievenbus verwachten. Opvallend is dat, ondanks het feit dat de flitsmarathon de afgelopen dagen via alle media was aangekondigd, er toch nog 5% van de gecontroleerde bestuurders te snel reed.

Op bepaalde locaties lag het aantal overtreders zelfs opvallend hoger dan het gemiddelde van 5%. Op de Noorderlaan, stadinwaarts, passeerden tijdens een korte periode 415 wagens waarvan er 40 te snel reden. Nog erger was het gesteld op de Boomsesteenweg in Wilrijk. Daar werden 1073 wagens gecontroleerd en maar liefst 166 bestuurders reden daar te snel, dus meer dan 15%.

In Gent stond de poiltie te flitsen op de Kennedylaan, Deinsesteenweg, Wiedauwkaai, Blaisantvest en Godshuizenlaan. Er werden 3.894 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 782 (20%) te snel. Vier chauffeurs moesten hun rijbewijs inleveren. Eén bestuurder werd geflitst aan 148 km/u waar een maximumsnelheid van 70 km/u gold. Dit voertuig werd niet geïntercepteerd, maar de bestuurder riskeert alsnog een intrekking van zijn rijbewijs. De mobiele flitscamera’s werden ondersteund door motorrijders van de Gentse politie om snelheidsduivels die de controle trachtten te ontwijken alsnog te onderscheppen. Zij hielden 35 voertuigen tegen.

In Aalst heeft de politie 5.452 voertuigen gecontroleerd. Er werden 424 wagens geflitst, ofwel 7,8% procent van de gecontroleerde voertuigen. Eén besturuder reed 111kilometer per uur in een zone 50.

Agenten van politiezone Hageland hebben honderd bestuurders gefilitst aan de Steenweg in Bekkevoort, de N2 in Tielt-Winge, de Ketelstraat in Rummen en de Schansstraat in Kortenaken. In Geebets reed een chauffeur 90 kilometer per uur in een zone 50.

 
 
Bron: Nieuwsblad.be
 
  24-4-2015