Politie controleert uw snelheid langs werf E40





 

Op de E40 tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere wordt vanaf nu en dat nog tot half juli gewerkt. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Wie er passeert, houdt best rekening met verkeershinder en met snelheidscontroles.

Tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere wordt over een afstand van 15 kilometer de asfaltlaag van de drie rijstroken en de pechstrook vervangen. Vandaag zijn de voorbereidingen gestart en die gebeuren voorlopig enkel ‘s nachts om de hinder te beperken. Maar vanaf volgende week wordt ook overdag gewerkt en wordt zware hinder verwacht.

Van vrijdag 19 juni om 22 u. tot zondag 21 juni om 23 u. zal er hinder zijn in de richting Oostende tussen Erpe-Mere en Wetteren. ‘s Nachts tussen 22 u. en 7. 30 u. moet het verkeer er over één rijstrook, overdag over twee rijstroken.

Van zondag 21 juni om 23 u. tot maandag 22 juni ‘s morgens kan het verkeer richting Brussel maar over één rijstrook tussen Wetteren en Erpe-Mere. Richting Oostende zijn twee rijstroken beschikbaar.

Van maandag 22 juni tot vrijdag 3 juli moet het verkeer tussen Wetteren en Erpe-Mere in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Richting Brussel zullen de op- en afrit Wetteren afgesloten worden.

En van vrijdag 3 juli tot dinsdag 14 juli zal het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken moeten tussen Zwijnaarde en Wetteren. Richting Brussel is de afrit naar de R4 in Merelbeke afgesloten.

Zeker bij mooi weer, wanneer veel volk naar de kust trekt, verwacht men zware verkeershinder in de buurt van de werken.

Snelheidscontroles

‘Het is uiterst belangrijk dat bestuurders ter hoogte van de werf zich aan de snelheidsbeperking van 70 km/u. houden. Richting kust zetten we de trajectcontrole in, in de andere richting zal de federale wegpolitie controles uitvoeren’, zegt Sylvie Syryn van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Snelheidscontroles zullen er ook zijn ter hoogte van de werf op de Brusselse ring waar vanaf volgende maandag en dat tot vrijdag 11 september wordt gewerkt.

‘Het viaduct Anderlecht-Industrie wordt volledig vernieuwd. Ter hoogte van Anderlecht-Industrie moet het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Bovendien is oprit Anderlecht-Industrie afgesloten richting Bergen. Hou rekening met ernstige hinder en lange wachttijden op de Brusselse Ring’, waarschuwt Mobiliteit Brussel.

 
 
Bron: Nieuwsblad.be
 
  15-6-2015