Politie weet snelheidsduivels in bedrijfswagens meteen te vinden





 

Snelheidsduivels kunnen vanaf 16 september niet langer ongestraft te snel rijden met een bedrijfswagen. Dankzij een nieuwe databank zal de boete rechtstreeks naar de vaste bestuurder gaan, zo melden de kranten van de Persgroep.

De bedrijfswagens zijn in Belgiƫ goed voor een kwart van de snelheidsboetes, hoewel ze slechts vijftien procent van alle wagens op onze wegen uitmaken. Dat is deels te verklaren doordat een bedrijfswagen doorgaans meer kilometers aflegt dan een gemiddelde gezinswagen, maar ook denken vele bestuurders dat de baas de boete wel zal betalen.

Door een achterpoortje in de wetgeving, kunnen bestuurders van leasingwagens bovendien vrijgesproken worden wanneer ze een bekeuring niet betalen, wat straffeloosheid in de hand werkt.

Daarom start minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) in september een proefproject met een nieuwe databank voor leasingmaatschappijen. Daarin komen agenten voortaan te weten welk bedrijf de wagen huurt en wie de vaste bestuurder is. De boete komt dan meteen bij de overtreder terecht. Zo verliest het proces-verbaal geen bewijskracht meer voor de rechtbank.

Zie ook "Eigenaar wagen moet boete betalen": http://nieuws.vtm.be/binnenland/148973-eigenaar-wagen-moet-boete-betalen

 
 
Bron: Gazet van Antwerpen
 
  7-7-2015