Politie Bodukap heeft eerste combi met ANPR-camera's





 

De lokale politie Bodukap heeft een eerste combi uitgerust met ANPR-camera’s. Het systeem kan automatisch nummerplaten lezen, en nagaan of een voertuig bijvoorbeeld wordt gezocht of gestolen is.

De politie van de zone Mechelen-Willebroek werkt al enkele jaren met ANPR en dat blijkt een succes in de strijd tegen de misdaad. Bodukap heeft twee camera’s op een combi geplaatst, zodat wagens aan beide kanten worden gecontroleerd.

In de combi werd een computer geïnstalleerd. Die moet politiemensen in staat stellen om dadelijk de resultaten van een controle af te lezen, en indien nodig in te grijpen. Ook in het commissariaat staat een computer met software voor de verdere opvolging. “In de komende dagen organiseren wij de nodige opleidingen”, zegt commissaris Ludo Bellekens.   

Burgemeester Kristof Sels (N-VA) van Sint-Katelijne-Waver is voorstander van het systeem. “Dit is modernisering die onze politiemensen verdienen. Het zal zorgen voor nog meer efficiëntie. De camera’s draaien bij wijze van spreken 24 uur op 24, maar kunnen ook gebruikt worden voor gerichte acties. De controles zullen er dus zowel kwantitatief als kwalitatief op vooruit gaan”, vertelt Sels. 

 
 
Bron: Gazet van Antwerpen
 
  16-7-2015