Dit jaar al 17.304 overtredingen in autoluwe binnenstad





 

Elke dag negeren 100 bestuurders het doorrijverbod in de autoluwe zones van de Mechelse binnenstad, waardoor ze een boete van 55 euro riskeren. Dat is opvallend, want de maatregel werd ondertussen bijna vier jaar geleden ingevoerd.

De eerste zes maanden van dit jaar hebben 17.304 bestuurders een overtreding begaan in een van autoluwe straten. Vooral in de Frederik de Merodestraat en aan het Schepenhuis op de IJzerenleen negeren duizenden bestuurders de camera’s met automatische nummerplaatherkenning. De camera's registeren zo auto's, om ze te kunnen bekeuren.

“Ik zie twee verklaringen voor deze cijfers”, reageert schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen). “Sommige bestuurders zijn hardleers en stapelen de boetes gewoon op. Maar de meerderheid is zich van geen kwaad bewust en volgt het gps-toestel in de wagen”, stelt ze.

Daarom plant de stad nu enkele infrastructurele ingrepen om de autoluwe zones nog duidelijker aan te geven. “Al zullen er altijd overtreders blijven, welke maatregelen je ook neemt”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld). 

 
 
Bron: GVA Mechelen
 
  2-8-2015