Politie flitst op verzoek in uw straat en stuurt u nadien de resultaten door via e-mail





 
Inwoners van de Brusselse gemeenten Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Oudergem kunnen snelheidscontroles aanvragen in hun straat. ‘Nadien krijgen de aanvragers een e-mail met de resultaten’, klinkt het bij de verkeerspolitie.

Het idee van flitscontroles op aanvraag is niet nieuw. Bij de eerste flitsmarathon konden burgers via de site ‘ikflitsmee’ plaatsen opgeven waar de politie best eens kon controleren omdat er te snel of te gevaarlijk wordt gereden. De respons was enorm. ‘Daarom zetten we het initiatief verder op lokaal niveau’, zegt de woordvoerder van de politiezone Ukkel/WB/Oudergem.

‘Het is niet de bedoeling om zoveel mogelijk chauffeurs op de bon te kunnen slingeren, wel van nauwkeurige diagnoses te kunnen stellen’, zegt burgemeester Didier Gosuin van Oudergem.

‘Sedert juli kwamen er een dertigtal aanvragen om te flitsen. Maar het initiatief is nog niet genoeg bekend bij het grote publiek. We proberen twee tot drie keer op verschillende tijdstippen op dezelfde plek te flitsen. Maar we doen meer dan op snelheid controleren. Burgers die de controles aanvragen, worden nadien per e-mail op de hoogte gebracht van het aantal voertuigen dat werd gecontroleerd en van het aantal overtredingen dat werd vastgesteld’, klinkt het.

Zo werd onlangs geflitst in de Helleveltstraat in Ukkel. Er werden 817 auto’s gecontroleerd, 628 reden te snel. In de Brabantse Prinsenstraat in Watermaal-Bosvoorde werden 486 auto’s gecontroleerd, 75 chauffeurs overtraden daar de snelheidslimiet en krijgen een bekeuring.

De resultaten van de acties zullen voortaan ook op de site van de lokale politie worden gepubliceerd.

 
 
Bron: Nieuwsblad
 
  22-9-2015