'Superflitspaal' vanaf donderdag in straten van Gent





 

De ‘superflitspaal’ van de Gentse politie verschijnt vanaf donderdag in de straten van Gent. Dat meldt het stadsbestuur dinsdag. De automatische flitser, officieel een Lidar, kan aan de lopende band de snelheid van auto's controleren en wordt deze week voor het eerst geplaatst in de binnenstad.

De Gentenaars zijn gewaarschuwd: vanaf donderdag duikt in de binnenstad de gevreesde Lidar op. Het is de eerste keer dat deze superflitspaal in ons land zal worden ingezet om automobilisten aan te sporen zich te houden aan de snelheidslimiet van 30 km/u.

'Om efficiënt en effectief op snelheid te controleren in de politiezone Gent en meer bepaald de uitgebreide zone 30 van Gent zet de lokale politie een speciale flitscamera in', klinkt het in een persbericht van Stad Gent. 'Deze zogenaamde Lidar gebruikt laser in plaats van radar om snelheid te meten. Daardoor kan de ‘superflitspaal’ zonder probleem gebruikt worden in nauwe straten waar andere flitscamera’s gehinderd worden door reflecties van metaal afkomstig van tramstellen, geparkeerde wagens, enzovoort.

'Het toestel wordt ingezet vanaf donderdag 8 oktober 2015.'

Zie ook video op: http://nieuws.vtm.be/binnenland/161553-nieuw-mobiele-superflitspaal-gent

 
 
Bron: Nieuwsblad
 
  6-10-2015