Snelheidsduivels kunnen niet meer op de 'flits' rekenen





 

Politiekorpsen in het hele land stappen massaal over op snelheidscamera's die met infraroodstralen werken. De traditionele flitscamera, die zijn positie 's avonds en 's nachts verraadt door de schelle witte flits bij een snelheidsovertreding en zo achterliggend verkeer dat te snel rijdt 'waarschuwt' om in te houden is dus op zijn retour. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
"Met de nieuwe camera's blijven snelheidscontroles nu zo goed als onopgemerkt", klinkt het tevreden bij de politiekorpsen. Volgens de krant zijn de korpsen van Ninove, Geraardsbergen, Zaventem en het Limburgse Heusden-Zolder alvast erg tevreden over hun nieuwe camera's. "Gelet op de vele voordelen zouden we wel gek zijn om niet over te schakelen naar deze nieuwe camera's", klinkt het in de krant. 

Tegemoetkomend verkeer
Een groot voordeel van de nieuwe camera's is dat snelheidsovertreders nu ook als tegemoetkomend verkeer gecontroleerd kunnen worden, iets wat met de traditionele flitscamera niet mogelijk is, vanwege de korte verblinding die een eventuele flits zou veroorzaken.

Ook de prijs valt gunstig uit, want een infraroodcamera is volgens de politie niet veel duurder dan een traditionele camera.

 
 
Bron: Het Laatste Nieuws
 
  2-8-2016