Zware voet? Hier meteen rood licht





 

De heraanleg van de Torenstraat start op1 maart volgend jaar. De gemeente verwacht veel van de vier nieuwe slimme verkeerslichten. Die springen vanzelf op rood wanneer iemand te snel komt aanrijden en kunnen ook nog eens flitsen.

Over de noodzaak tot heraanleg van de Torenstraat in het centrum is iedereen het al lang eens. Maar over hoe dat precies moet gebeuren, is lang van gedachten gewisseld. Het schepencollege heeft de knopen nu doorgehakt en presenteert het finale ontwerp, waarvan de uitvoering op 1 miljoen euro geraamd wordt, donderdag aan de gemeenteraad.

“We krijgen in het centrum te veel verkeer dat via sluipwegen zijn weg zoekt naar de autostrades. De Torenstraat krijgt daardoor niet alleen te veel auto’s en vrachtwagens te slikken, die rijden vaak ook te snel en negeren de zone 30 in de buurt van de Sint-Johannaschool”, zegt schepen Van Scharen.

De nieuwe Torenstraat krijgt één langgerekt plateau met een gele ondergrond ter hoogte van de school. Maar verder is er geen enkele drempel of bloembak om de zware voeten in toom te houden. Wommelgem rekent daarvoor op twee paar superslimme verkeerslichten. Twee komen er aan de school, waar je 30 kilometer per uur mag rijden. De andere set komt tussen de Beuken- en Salicatilaan, waar de grens op 50 kilometer per uur ligt.

 
 
Bron: Nieuwsblad
 
  18-10-2016