Snelheidsduivel vrij door politieblunder





 

Een bestuurster die 106 kilometer per uur reed in de bebouwde kom is vanmorgen door de politierechtbank van Kortrijk vrijgesproken door een blunder van de politie. De inspecteurs hadden in hun proces verbaal vergeten te vermelden met welk voertuig ze aan het flitsen waren. Zo ontsnapt de vrouw aan een rijverbod en een fikse boete.

De politie merkte op 28 mei vorig jaar een voertuig op dat veel te snel reed. Ze achtervolgden de auto verschillende honderden meters op constante afstand met hun dienstvoertuig en haalden snelheden tot 110 kilometer per uur. Die snelheid werd gecorrigeerd tot 106 per uur, wat een zware overtreding is, want de feiten vonden plaats in de bebouwde kom waar maximaal 50 per uur toegelaten is.

"In het proces verbaal voegden de inspecteurs een ijkingsattest van de flitswagen toe, maar ze vergaten te vermelden dat de bestuurster door die wagen werd geflitst”, merkte Thomas Baileuil, de advocaat van de bestuurster, op. Een kleine vergetelheid met grote vervolgen, want door deze blunder kon de politierechter in Kortrijk niet anders dan de bestuurster vrij te spreken, ook al reed ze meer dan dubbel zo snel dan toegelaten. 

 
 
Bron: VTM Nieuws
 
  31-1-2017