Chris werd geflitst, zo zorgde hij ervoor dat andere bestuurders geen boete kregen

 

Chris Welford was ‘not amused’ toen hij was geflitst door een mobiele flitscamera in het Britse Skelton. Hij besloot op eenvoudige, maar weldoordachte wijze wraak te nemen door vlak voor de camionette te parkeren en zijn koffer open te zetten.

Toen hij betrapt werd op overdreven snelheid, had Chris nog een uurtje vrij, dus besloot hij over te gaan tot zijn wraakactie. Hij werd door veel automobilisten als held onthaald omdat hij de cameralens blokkeerde met zijn kofferdeksel. Veel voorbijrijders uitten hun dank door te toeteren wanneer ze zijn protestactie doorhadden.
 
Toen Chris nog maar net zijn rijbewijs had, kreeg hij op exact dezelfde plaats een bekeuring. “Hier wordt vaak geflitst: de weg helt naar beneden dus auto’s gaan automatisch wat sneller rijden”, legt hij uit. “Vroeger was er nog een school in de buurt, maar die hebben ze afgebroken. Dus eigenlijk vind ik niet dat de politie hier nog moet staan.”

Politie-inspecteur Harry Simpson laat in een reactie weten dat wie Chris een held vindt, hardrijden ook niet als ernstig misdrijf beschouwt. “Het is niet leuk om keer op keer verkeersslachtoffers tegen te komen en de familie te moeten inlichten dat er iemand zwaargewond in het ziekenhuis ligt -of erger”, aldus Simpson. “Wie snelheidscontroles niet aanvaardt, zal zonder twijfel ook zelf te snel rijden.”

 
 
Bron: Nieuwsblad
 
  16-2-2017