Drie chauffeurs van De Lijn geflitst per dag

 

De bussen van De Lijn maakten vorig jaar in totaal 1.110 snelheidsovertre­dingen. Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) dringt aan om snelheidsbegrenzers te installeren, maar daar is weinig animo voor. “De gemiddelde Vlaming doet het een pak slechter dan de buschauffeurs”, zegt De Lijn.
De buschauffeurs van De Lijn reden vorig jaar 1.110 flitsboetes bij elkaar, of drie snelheidsovertredingen per dag. Volgens de cijfers van het kabinet van Mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) zijn dat er ook net iets meer dan in 2015 (1.081 overtredingen).


“Dat klinkt veel”, geeft minister Weyts toe, “maar De Lijn staat wel in voor ongeveer 30.000 ritten per dag. Een buschauffeur begaat afgerond minder dan 1 overtreding per 100.000 gereden kilometer. Wie van ons kan dat zeggen? Ik zal eerlijk spreken voor mezelf: dat haal ik niet.”

Terug naar rijschool

Ook bij De Lijn benadrukken ze dat ze “de gemiddelde Vlaming dat weleens willen zien doen”. Die krijgt ongeveer 1 boete op amper 30.000 afgelegde kilometer. “Een pak slechter dus”, zegt woordvoerster Astrid Hulhoven. Ze benadrukt dat De Lijn ook nauwgezet een individueel dossier bijhoudt van alle chauffeurs en dat de chauffeurs als het echt de spuigaten uitloopt zelfs teruggestuurd worden naar de rijschool. “Onze chauffeurs zijn doordrongen van de verkeersveiligheid”, klinkt het.

 
 
Bron: Gazet van Antwerpen
 
  6-3-2017