Femke (31) redt het leven van haar opa, maar krijgt rijverbod van politierechter

 

Ze heeft dan wel het leven van haar opa Maurits (81) gered, maar ze werd toch de les gespeld door de politierechter. Femke Verleye (31) uit Staden moet haar wagen binnenkort acht dagen aan de kant laten staan en 300 euro boete betalen voor een snelheidsovertreding op weg naar het ziekenhuis. "Wat meer medeleven had wel gemogen", zegt Femke.
In mei vorig jaar passeerde Femke Verleye met 83 kilometer per uur aan een flitstoestel op de weg tussen Sleihage en Hooglede. Op die weg mag je slechts 50 per uur rijden. "Mijn opa voelde zich niet lekker", vertelt Femke. "De huisarts had hem aangeraden zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te gaan. Daarom belde oma met de vraag of ik opa naar het ziekenhuis in Roeselare kon brengen. Zelf wilde hij liever niet met de ambulance." 

Femke aarzelde niet, pikte meteen haar opa op en reed met hem naar Roeselare. Te snel, dat wel. In het ziekenhuis kreeg ze van de dokters een pluim. Haar opa kampte met een verlaagde hartslag en kreeg ondertussen een pacemaker ingeplant.

Medeleven
De politierechter in Kortrijk was minder opgezet met die uitleg. "Integendeel. Ik werd nog eens flink de les gespeld. Dat ik niet te snel mocht rijden, dat er voor snel ziekenvervoer ambulances zijn en dat opa ook gestorven kon zijn als ik een ongeval had door mijn te hoge snelheid. Ik vind dat ongepast en van weinig menselijkheid getuigen. Wat meer medeleven had gemogen."

 
 
Bron: Het Laatste Nieuws
 
  26-4-2017