Snelheidsduivels moeten praten met ouders verongelukte kinderen

 

Zopas is een opmerkelijk initiatief afgerond. Snelheidsduivels mochten na het betalen van hun boete, direct in een andere auto stappen waar ze konden praten met ouders van verongelukte kinderen.
“Speedtalk” heette het initiatief. Het was een samenwerking tussen de Federale Politie en Ouders van Verongelukte Kinderen. Het project werd uitgerold in Namen en Oost-Vlaanderen.

Snelheidsovertreders die aan de kant werden gezet, kregen na de afhandeling van hun boete de gelegenheid om in een ander voertuig te stappen. Daar konden zij een gesprek aangaan met één van de ouders die zijn of haar kind verloor bij een ongeval met overdreven snelheid.

“Investeren in sensibilisering is een belangrijk want ongevallen met onaangepaste en overdreven snelheid blijft één van de voornaamste oorzaken van ongevallen die een zware impact nalaten”, zeggen Ouders van Verongelukte Kinderen.

Het resultaat van deze gesprekken werd vastgelegd in een pakkende video. http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171009_03121292

Speedmarathon

In het kader van de Speedtalk kondigt de Federale Wegpolitie ook een nieuwe editie van de 24 uur Speedmarathon aan. Deze zal doorgaan op 11 oktober en hieraan zullen zowel de Federale Wegpolitie als 151 lokale politiezones deelnemen.

 
 
Bron: Nieuwsblad
 
  9-10-2017