Ten vroegste in juni trajectcontrole op E313

 

De trajectcontrole op de E313 tussen Wommelgem en Ranst die gepland stond om deze maand in gebruik te worden genomen, zal pas ten vroegste begin juni operationeel zijn. Dat zegt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

U had ze misschien al gezien, de bordjes die de trajectcontrole op de E313 richting Luik en Limburg aankondigen. Maar voorlopig werkt het systeem nog niet. De trajectcontrole, bestaande uit een gedeelte tussen Antwerpen-Oost en Wommelgem en een gedeelte tussen Wommelgem en Ranst, moest in principe deze maand al operationeel zijn maar liep vertraging op. “Alles is geïnstalleerd en we zijn nu testen aan het uitvoeren”, zegt Veva Daniels van AWV. “Maar de keuring van de toestellen is pas voorzien voor eind mei. Voor begin juni zal de trajectcontrole dus niet operationeel kunnen zijn.” De trajectcontrole komt alleen in de richting van Luik. De maximumsnelheid bedraagt er 120 kilometer per uur.

Vooral Kempen

De trajectcontrole op de E313 is een van de 57 trajectcontroles die minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) nog voor het einde van het jaar wil laten installeren. Vooral in de Kempen – onder meer in Turnhout, Veerle en Balen – worden bestaande, gewone flitspalen omgebouwd tot trajectcontroles. Tegen 2020 wil Weyts alle flitspalen die nog met filmrolletjes werken digitaliseren en zo veel mogelijk omvormen tot traject­controles. Dat zou inhouden dat er tegen dat jaar meer dan driehonderd trajectcontroles op Vlaamse wegen staan. De uiteindelijke bedoeling is om het aantal verkeersdoden in ons land te halveren.

 
 
Bron: Gazet van Antwerpen
 
  6-4-2018