Postingstijd interval gedetecteerd van 861.2 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 1 van 1  [ 27 berichten ]
Offline KB
wo jan 04, 2006 2:11 pm Bericht 
Ben inmiddels al paar uurtjes bezig, maar nog geen duidelijk antwoord kunnen vinden, vandaar nieuw topic

Ik heb in Belgie op een parkeerplaats geparkeerd, zonder parkeerschijf (ik wist dat niet, dat je die daar nodig hebt). Heb mijn auto daar al meerdere keren geparkeerd, zonder problemen (oa al enkele dagen aaneen).
Nu staat mijn auto daar al 2 dagen en zie ik dat er ineens een bon bijzit,
van de optimal parking control BV.
2x!!! (a 25 euro)
een van 3/01 en een van 4/01!!!

Ik ben regelmatig in belgie (ik studeer naar nog 1.5 jaar), ben nog nooit aangehouden (ben hier al zon 5 jaar).
Ik heb verder ook geen vreemdelingenbewijs, of laten registreren bij de gemeente (dus voor de belgische justitie, ben ik alleen te vinden in nederland).

NU, is een boete van 50 euro een vrij lullig bedrag uiteindelijk, maar ik ben studente en ik heb het het geld gewoonweg niet! Er wordt gezegd op het bonneke dat ik binnen 8 dagen moet betalen!!

Ten eerste wil ik dat niet en ten tweede KAN ik dat niet!

Wat gaat er nu gebeuren? (ze hebben trouwens ook alle kenmerken van mijn auto verkeerd opgeschreven, 1x staat er groene oldsmobile en bij de andere staat er grijze oldsmobile taurus --> ik heb een blauwe ford taunus! Het nummerbord hebben ze wel goed...)

HELP!


Offline TTT242
FS webmaster
wo jan 04, 2006 2:39 pm Bericht 
Avatar gebruiker
Die bon is niet van de politie maar van de firma die het toezicht uitoefend op het parkeren? Het niet betalen in de betaalzone is zo geregeld dat de gemeente je dan ander tarief toepast en dat jij een halve dag ticket moet betalen. Deze controles kunnen door toezichters en prive firma's hiervoor aangesteld uitgevoerd worden. Maar in de blauwe zone is het een heel ander en onduidelijk verhaal. Het betreft hier een overtreding van de wegcode en dat mag alleen door een politieagent of bevoegd ambtenaar van bvb De Lijn opgesteld worden en eigenlijk niet door een privé firma, aangesteld door de stad. Hierover is er heel wat onduidelijkheid in de wetgeving en zijn er vaak discussies. Ik zal eens verder zoeken of ik nog iets kan vinden.


Offline TTT242
FS webmaster
wo jan 04, 2006 2:41 pm Bericht 
Avatar gebruiker
Voor éénzelfde fout tegen de wegcode kunnen meestal geen 2 verschillende PV's worden opgesteld. Als jij je wagen niet hebt verzet gedurende die 2 dagen kan de rechter oordelen dat dit één overtreding is. Kijk eens goed wat er op staat; PV of half dagticket...


Laatst bijgewerkt door TTT242 op wo jan 04, 2006 7:47 pm, in totaal 1 keer bewerkt

Offline KB
wo jan 04, 2006 3:01 pm Bericht 
uhhhm ik zie niet goed staan of het nu een pv is.
Het is een bonneke van de gemeente (gemeentelogo staat erop)
dan staat er allerlei gevenes ( van opc (idd de firma die toezoet op parkeren) : telefoonnummers, datum plaats, beschrijving auto etc)
Dan: vaststelling blauwe zone geen schijf

mevrouw meneer,
uw voertuig staat geparkeerd in een zone waar de beperking van de parkeertijd gereglementeerd is. U heeft de toegelaten gratis parkeertijd overschreden of u heeft de schijf niet zichtbaar gelegd.

dan nog waar je kan betalen en dat dat binnen 8 dagen moet +

" het niet naleven van de retributieverordering op het parkeren in een blauwe zone, vormt een overtreding op het retributiereglement goedgekeurd door de gemeenteraad..."

Dan nog wat dreiging over gerechterlijke vervolging en dossierkosten en dan hoogachtend de parkeerwachter (niet ondertekend trouwens)

.....


Offline TomVSt
wo jan 04, 2006 3:58 pm Bericht 
Avatar gebruiker
Soms worden hulpagenten ingezet om de bonnekes-controle te doen, die mogen dan wel boetes uitschrijven voor parkeerschijf.

Over welke gemeente praten we? Es kijken of we dat daar even kunnen navragen, welk statuut de bonnenschrijver heeft. Kan je je bon anders effe inscannen, fotograferen,...? Evt via e-mail of PB als je dat liever hebt (of maak je persoonlijke gegevens, zoals kenteken onherkenbaar, en post het hier).

Overigens lijkt het mij in België perfect mogelijk verschillende bekeuringen te krijgen voor eenzelfde feit, waar zou dat geregeld zijn? (Blijkt zo in Nederland, maar in België ken ik niks waar dat zou staan).


Offline KB
wo jan 04, 2006 4:23 pm Bericht 
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto=MZQML8SD

wat betekend trouwens NAT VTG: B ???


Offline TomVSt
wo jan 04, 2006 4:31 pm Bericht 
Avatar gebruiker
KB schreef:
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto=MZQML8SD

wat betekend trouwens NAT VTG: B ???


De grote versie van deze foto kan niet gedeeplinked worden :?

Misschien eens http://www.imageshack.us/ proberen...


Offline KB
wo jan 04, 2006 4:58 pm Bericht 
:evil: GRMBL

Nog een poging dan :

Afbeelding


Offline Fangio-S
wo jan 04, 2006 5:05 pm Bericht 
Avatar gebruiker
Is gewone parkeerboete opgesteld door parkeerfirma.

Als buitenlander zou ik mij hier niet te druk over maken en dus ook niet betalen.


Offline TTT242
FS webmaster
wo jan 04, 2006 6:13 pm Bericht 
Avatar gebruiker
Voor die 2 bonnen voor hetzelfde feit zou je eens moeten kijken in het gemeentelijke retributie-reglement van Merelbeke. Als daar duidelijk staat omschreven van welk tijdstip er een nieuwe periode aanbreekt dan kan het goed zijn dat ze 2 bonnen kunnen schrijven.
Het wettelijk kader van die parkeerbedrijven is een andere zaak. Dan moeten ze via jouw nummerplaat aan jouw identiteit komen en dat mag een privébedrijf niet. Hoewel sommige gemeentes dat volgens mij onwettelijk willen omzeilen door hiervoor agenten in te zetten. Ik zou ook nog niet dadelijk betalen. Voor jouw moeten ze misschien wel extra inspanningen doen en zien ze dat het dat allemaal niet waard is. Hoe is dit in Nederland geregeld?


Offline TomVSt
wo jan 04, 2006 6:32 pm Bericht 
Avatar gebruiker
Fangio24 schreef:
Als buitenlander zou ik mij hier niet te druk over maken en dus ook niet betalen.


Mjah, in principe kan je geen deurwaarder sturen naar een buitenlander, dus in feite is dat ook wel een optie ja.

TTT242 schreef:
Voor die 2 bonnen voor hetzelfde feit zou je eens moeten kijken in het gemeentelijke retributie-reglement van Merelbeke. Als daar duidelijk staat omschreven van welk tijdstip er een nieuwe periode aanbreekt dan kan het goed zijn dat ze 2 bonnen kunnen schrijven.


Merelbeke is niet zo heel ver af voor mij. Wil gerust wel even gaan horen hoe zij dat precies uitleggen... Volgens mij mag het niet dat een bedrijf uitschrijft voor blauwe zone, tenzij ze't via een omweggetje doen... Es mailen, langsgaan of boete doodzwijgen? Suggestie?


Offline TTT242
FS webmaster
wo jan 04, 2006 6:46 pm Bericht 
Avatar gebruiker
Hier ook nog enkele interessante topics
http://www.wegcode.be/forum/index.php/topic,9140.0.html


Offline TomVSt
wo jan 04, 2006 6:51 pm Bericht 
Avatar gebruiker
Dit had ik nog, op de site van het parkeerbedrijf in kwestie:

Citaat:
Opvraag persoonsgegevens
Het is van cruciaal belang om zo snel mogelijk over de persoonsgegevens van de wanbetalers te beschikken. Enkel op die manier kan OPC herinneringen en aanmaningen snel versturen en het juiste psychologische effect creëren. De bediende vraagt de persoonsgegevens op via de politie of rechtsreeks bij het DIV, mits overeenkomst met de stad of de gemeente. De compatibiliteit tussen onze software en de software van de politie laat ons toe om heel snel persoonsgegevens aan nummerplaten te koppelen.De bediende kan zo met een minimum aan tijd en inspanningen verdere acties tegen de wanbetalers ondernemen.


Lijkt me er meer en meer op dat dit bijlange geen hulpagent is. Dat maakt dat Artikel 62 van de verkeerswet wordt geschonden:

Citaat:
Artikel 62

De overheidspersonen die door de Koning worden aangewezen om toezicht te houden op de naleving van deze wet en haar uitvoeringsbesluiten, stellen de overtredingen vast door processen-verbaal die bewijskracht hebben zolang het tegendeel niet is bewezen.


Eens nadenken hoe ik dat gemeentebestuur zo efficiënt mogelijk (snel dus liefst) ga lastigvallen. Desnoods hou ik de vraag algemeen...


Offline KB
wo jan 04, 2006 7:16 pm Bericht 
Als je dat zou willen doen :D Ben wel benieuwd wat ze daar op zeggen!
Kijk anders denk ik toch dat ik doe alsof ik gek ben, en dan wacht ik wel af (tot de boete op de mat valt.... ofzo??) :?


Offline TTT242
FS webmaster
wo jan 04, 2006 7:50 pm Bericht 
Avatar gebruiker
Als er al een procedure opgestart zou worden is het volgens mij de gemeenteontvanger die een burgerlijke zaak moet opstarten voor de rechtbank wegens het niet naleven van het gemeentelijk retributie reglement. En dat is dan de vrederechter. Dus geen verkeersovertreding voor de politierechter. Dat hebben de gemeentes zo gedaan om toch zelf de volle 100% van die retributie te kunnen innen; als het een verkeersovertreding was dan zou alles naar de Staatskas gaan. Daarvan krijgen de gemeentes nu maar een bepaald percentage van terug via het boetefonds. En via deze manier de volle pot. Allé soms toch...


Laatst bijgewerkt door TTT242 op wo jan 04, 2006 8:55 pm, in totaal 1 keer bewerkt

Offline Mysterio
FS Webmaster-Detector inbouw specialist
wo jan 04, 2006 8:28 pm Bericht 
Avatar gebruiker
België blijft een moeilijk geval hé, maar als Nederlander zou ik in dit specifieke geval niet betalen 8)


Offline TomVSt
wo jan 04, 2006 9:57 pm Bericht 
Avatar gebruiker
KB schreef:
NAT VTG: B


Nationaliteit Voertuig: België

:lol: :lol: :lol:

Snuggere bonnetjesschrijver...


Offline TomVSt
wo jan 04, 2006 10:02 pm Bericht 
Avatar gebruiker
TTT242 schreef:
Als er al een procedure opgestart zou worden is het volgens mij de gemeenteontvanger die een burgerlijke zaak moet opstarten voor de rechtbank wegens het niet naleven van het gemeentelijk retributie reglement. En dat is dan de vrederechter. Dus geen verkeersovertreding voor de politierechter. Dat hebben de gemeentes zo gedaan om toch zelf de volle 100% van die retributie te kunnen innen; als het een verkeersovertreding was dan zou alles naar de Staatskas gaan. Daarvan krijgen de gemeentes nu maar een bepaald percentage van terug via het boetefonds. En via deze manier de volle pot. Allé soms toch...


Handigheid hiervan is, dat ze het "schuldig tot onschuld bewezen"-principe verliezen. Een woord van jou weegt even zwaar dan het woord van een bonnetjesschrijver. Ze proberen dat op te vangen door van iedere overtreding ook een foto te nemen, maar die heeft rechtsgeldigheid NUL (want digitaal om te beginnen). Bovendien schrijven zij uit "commercieel" oogpunt, dus dit neigt naar handelsrecht. En daar trekt de 'koper' meestal aan het langste eind (is zo voorzien, ter bescherming van de particulier)...


Offline KB
wo jan 04, 2006 10:02 pm Bericht 
:D
Kijk daar zat ik op te wachten --> wil dat nu zeggen dat ze niet eens wteen dat ik nederlands ben? En als ze perse willen dat ik ga betalen me in belgie gaan zoeken?
Of zien "andere" dat dan wel aan het nummerbord????


Offline TomVSt
wo jan 04, 2006 10:04 pm Bericht 
Avatar gebruiker
KB schreef:
:D
Kijk daar zat ik op te wachten --> wil dat nu zeggen dat ze niet eens wteen dat ik nederlands ben? En als ze perse willen dat ik ga betalen me in belgie gaan zoeken?
Of zien "andere" dat dan wel aan het nummerbord????


Heb je'n Belgisch kenteken? In dat geval is het wel logisch natuurlijk. Ze weten niet wie de bestuurder is, wel wie kentekenhouder is (en die wordt aansprakelijk, en krijgt de verhoging enzoverder thuis).


Offline TTT242
FS webmaster
wo jan 04, 2006 10:04 pm Bericht 
Avatar gebruiker
TomVSt schreef:
KB schreef:
NAT VTG: B


Nationaliteit Voertuig: België

:lol: :lol: :lol:

Snuggere bonnetjesschrijver...


Djuuu...ik had het ook net gevonden...goed he :lol: Of rij jij toch met een Belgisch kenteken rond?


Offline KB
wo jan 04, 2006 10:30 pm Bericht 
Nee ik heb een auto uit 1967 met origineel nederlands kenteken (blauw - wit dus). 8)
Dus nu ben ik helemaal onvindbaar????


Offline TTT242
FS webmaster
wo jan 04, 2006 10:49 pm Bericht 
Avatar gebruiker
idd stelletje prutsers die bonnenschrijvers :? Hij/zij zal je kenteken wel goed hebben genoteerd zeker? (hoewel...) Dan kunnen ze je natuurlijk wel vinden...als ze aan je gegevens kunnen komen in Ned.


Offline TomVSt
ma jan 09, 2006 3:44 pm Bericht 
Avatar gebruiker
Dus... Even nagevraagd.

Het parkeerbedrijf zelf antwoordt naast de kwestie, dus daar ben ik niks mee.

Verder nagevraagd dan. Blijkt dat zij wel kunnen retributies uitschrijven voor blauwe zone (iedere gemeente), wanneer dat is opgenomen in de categorie "administratieve afhandeling boetes", bepaald door gemeenteraadsbesluit.

Het mag dus wel (wat enigszins te verwachten was).

In het geval hier, misschien toch maar de "aanmaning" afwachten, als die ooit thuis in je bus valt. Louter juridisch kan je'r weinig anders mee...


Offline Fonzie
ma mei 19, 2008 8:16 pm Bericht 
Een klein overzichtje over parkeren is te lezen op
http://blog.seniorennet.be/parking


Offline TTT242
FS webmaster
ma mei 19, 2008 8:33 pm Bericht 
Avatar gebruiker
Ik heb iets interessants gelezen op die link van Fonzie.... O:)

Citaat:
Ik heb geen ticket genomen omdat mijn voertuig defect is. Wat diende ik te doen?
Wanneer uw voertuig defect is dient u dit kenbaar te maken door de gevarendriehoek in de wagen te plaatsen. Wanneer de parkeerwachter aan een voertuig komt met een zichtbaar geplaatste gevarendriehoek mag hij geen retributiebon uitschrijven. Let op! Uw defect voertuig mag max. 24 uur op de openbare weg geparkeerd staan.


Indien dit waar is, gaat de rode driehoek aan een opmars beginnen :lol:


Offline cyberbozzo
ma mei 19, 2008 9:10 pm Bericht 
Wat je met mijn antwoord doet is volledig voor eigen risico, maar toch ga ik zeggen wat ik zou doen:
- Je rijdt met een Nederlands kenteken (dus identificatie van dat voertuig wordt sowieso al moeilijker, sommige rechters hebben in dit land al gesteld dat een parkeerbedrijf dat de identiteit achter haalt via de nummerplaat, een inbreuk pleegt op de privacywetgeving).
- Je bent een Nederlander (wetgeving die daar anders is, qua te volgen procedure toch denk ik).
- Deurwaarder sturen is onmogelijk naar een buitenlander.
- Er staat een fout in het bonnetje (Voertuig is Belgisch staat er!)
- Er is geen agent die het heeft vastgesteld, enkel een 'bonnetjesschrijver' (lees: jobstudent of iets dergelijks).

Ach: ik heb reeds boetes gekregen van parkeerbedrijven in België die ik heb betwist, ongelijk gekregen van het parkeerbedrijf en een aanmaning tot betaling, nooit betaald, nooit meer wat van gehoord (oa Parkeerbedrijf stad Gent en GAPA antwerpen). Dus: wat ga ze jou doen als buitenlander?

De vuilnisbak in gooien, zo simpel is dat!

Mocht je toch nog een aanmaning krijgen dan kan je alsnog betalen.


 [ 27 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
cron