Postingstijd interval gedetecteerd van 174.6 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.


 Pagina 1 van 1  [ 6 berichten ]
Offline wooter
wo jul 06, 2011 6:38 am Bericht 
Citaat:
Politierechter spreekt hardrijder vrij 'omdat flitsen op brug niet kan'

woensdag 06 juli 2011, 06u32
Bron: belga

BRUSSEL - Een politierechter in Brussel heeft in juni een automobilist vrijgesproken die 95 kilometer per uur reed op een plaats waar 50 mag worden gereden. De rechter schrijft in het vonnis dat ze twijfelt aan de vaststellingen omdat de politie flitste vanop een brug. Dat schrijft De Morgen.

De snelheidsovertreding dateert van april 2010 in de bebouwde kom in Brussel. Ter hoogte van de Louizalaan flitste de politie een wagen die de tunnels indook met een snelheid van 95 kilometer per uur. De vastgestelde overtreding werd na de wettelijke correctie teruggebracht naar 89 kilometer per uur, nog bijna veertig kilometer per uur te snel.

De bankbediende betwistte de wettelijkheid van de procedure. Advocaat Christophe Redko gebruikte de foto's van de overtreding om zijn eerste punt duidelijk te maken: dat de snelheidsradar opgesteld was boven de brug. 'De gebruikte radar is een Mesta208. In de handleiding van die specifieke snelheidsradar schrijft de invoerder dat het apparaat niet is gemaakt om gebruikt te worden op een brug.'

Voorts stipt de advocaat aan dat de firma Sirien, een Belgische radarspecialist, de juistheid van de gegevens niet kan garanderen als er toch vanop een brug wordt geflitst.

Rechter Isabelle Soenen had oren naar de opmerkingen. 'Volgens de handleiding die de beklaagde ons bezorgde, blijkt dat het toestel niet geschikt is om van boven op een brug gegevens vast te leggen.'

Gedelegeerd bestuurder Michel Niezen van Sirien zal het fragment in de handleiding eerst grondig bestuderen en dan conclusies trekken.


http://www.standaard.be/artikel/detail. ... 110706_004


Offline TTT242
FS webmaster
wo jul 06, 2011 10:21 am Bericht 
Avatar gebruiker
Mhhhh interesting :wink:

Uit één van vele de handleidingen van de Mesta208

Citaat:
SIRIEN N.V. versie 050510 MESTA 208 – pagina 5/21
3 Vooraleer metingen uit te voeren:

Niet alle plaatsen zijn geschikt om metingen uit te voeren. Elementen die in acht dienen genomen te worden, zijn: Een rechtlijnige weg. De MESTA kan niet gebruikt worden in een bocht. Een terugloop van minimum 20m om de preliminaire metingen
gemakkelijk te kunnen uitvoeren. Het bestaan van een uitlijning om de radar exact evenwijdig met de weg te
plaatsen. Goede uitlijningen zijn bijvoorbeeld:
- Een wegmarkering in goede staat met een min. lengte van 20m,
- Een waterloop in goede staat, lopende langs de weg,
- enz.
De huidige montage is niet voorzien om metingen te maken bovenop een brug. In geval van metingen links van de gemeten rijrichting, wijzigen de principes niet, maar de procedure moet overeenkomstig worden aangepast.


Er zijn een heel aantal handleidingen van de Mesta 208 in omloop. Bij de nieuwe Mesta 210C dacht ik dat de installatie op een brug wel uitgelegd stond.


Offline copper
wo jul 06, 2011 7:06 pm Bericht 
Avatar gebruiker
Yep, bij het onderdeel mestobridge. Daarvoor is de inclinometer.


Offline TTT242
FS webmaster
wo jul 06, 2011 11:29 pm Bericht 
Avatar gebruiker
Wat ik mij nu af vraag is of er enkel de vrijspraak is gedaan omwille van geen uitleg in de handleding of omdat er op die analoge Mesta 208 geen inclinometer op stond. In de Brusselse politiezones deden ze niets anders dan van bovenop die tunnels flitsen met de oude 208 Mesta.
Ik denk niet dat Siren zijn handleidingen nog online gaat zetten :x
Van de andere kant, de politie moet de radarapparatuur ook maar gebruiken op de voorwaarden waarvoor ie is goedgekeurd.
Ik weet niet of het dezelfde politiezone is maar op 24 april stonden ze bovenop de Wettunnel met een digitale Mesta 210c (die wel op een brug mag gebruikt worden) te flitsen zoals je in deze repo kan zien.
http://www.flitsservice.be/cm_php/main_repo.php?id=347


Offline TTT242
FS webmaster
do jul 07, 2011 2:19 am Bericht 
Avatar gebruiker
Voor de analoge Mesta bestaat er ook een inclinometer en naar het schijnt een handleiding. Al zag deze van de politie er eerder een verzameling van kopietjes uit. Ook de fout van Siren met van die updates, verschillende handleidingen in verschillende delen. En dan niet alle handleidingen online zetten.
Bestuurder heeft geluk gehad maar de politie had dan ook maar de handleiding bij het dossier moeten steken. Blijkbaar moesten ze er iets te lang naar zoeken....
http://vtm.be/nieuws/binnenland/69211-g ... vanop-brug


Offline Asterix900
wo dec 28, 2011 3:38 pm Bericht 
TTT242 schreef:
Voor de analoge Mesta bestaat er ook een inclinometer en naar het schijnt een handleiding


Effe dit interessant topic naar boven halen. In een REPO van TV Brussel van deze zomer zie je duidelijk de onderdelen van de Mesta 208.

Men zal het toestel bij de PZ Brussel-Hoofdstad/Elsene ook zou blijven gebruiken. Het toestel zou immers uit 1991 zijn en in die handleiding staat dat het is toegelaten AUDIO. Het probleem schijnt zich voor te doen bij toestellen uit 2004.


 [ 6 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar: