Pagina 1 van 1  [ 1 bericht ]
Offline TTT242
FS webmaster
wo jun 25, 2008 4:15 pm Bericht 
Avatar gebruiker
Citaat:
In Europa voeren steeds meer landen een wegenvignet in, terwijl ook meer en meer Europese landen en steden met ecologische vignetten of toeslagen beginnen. Dat zegt Touring.

Geen uniformiteit
Europa kent geen uniformiteit op het vlak van tolheffing, maar wie met de wagen op vakantie vertrekt kan er bijna niet meer aan ontsnappen. De meerderheid van de Europese landen hebben tolwegen op hun grondgebied. Onder meer in Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Italië, Kroatië, Griekenland, Servië, Macedonië, Groot-Brittannië, Noorwegen, Polen en Portugal valt er niet aan te ontkomen. In andere landen hebben chauffeurs dan weer een algemeen vignet nodig om er de weg op te kunnen. Dat is het geval in Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië.

Bruggen en tunnels
Ook om bepaalde tunnels en bruggen te mogen binnen- en overrijden moet worden betaald. In Bulgarije, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Noorwegen en Oostenrijk moet daar rekening mee worden gehouden. In Duitsland gelden dan weer specifieke toeslagen om files en luchtvervuiling te vermijden. Zulke toeslagen moeten worden betaald in Pleidelsheim, Pfinztal en Bremen, Berlijn, Hanover, Keulen, Dortmund, Ilsfeld, Leonberg, Ludwigsburg, Mannheim, Reutlingen, Schwäbisch-Gmünd, Stuttgart en Tübingen.


Bron: Het Laatste Nieuws


 [ 1 bericht ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar: